9818-3-psycho

 

Herken jij jezelf in het volgende?
  • Je bent erg gevoelig voor geluiden, geuren en/of licht
  • Je voelt sfeer en de behoeftes van andere mensen goed aan
  • Je hebt een nare (of traumatische) ervaring meegemaakt, waar je erg emotioneel van kunt worden wanneer je eraan terug denkt
  • Jouw onzekerheden belemmeren je in het dagelijks leven
  • Je voelt je lusteloos, futloos en moe
  • Je bent bang om te presenteren of om te falen
  • Je voelt je constant gestrest en gespannen
  • De sleur is een beetje in jouw relatie gekomen, of jullie leven langs elkaar heen

Wie ben ik?

Mijn benadering is persoonlijk en gericht op jouw hulpvraag. Ik werk vanuit de psychodynamische therapie en coaching. Daarbij gaan we niet alleen praten over maar ook werken aan jouw probleem. Hierbij worden verschillende technieken ingezet die jou laten voelen en ervaren wat jouw innerlijke dynamiek van gevoelens en gedachten is.

Als het nodig is, gaan we samen kijken naar de oorzaak van het probleem (wat vaak in jouw verleden ligt). Het doel is om weer in je kracht te leren staan en jouw kwaliteiten te gebruiken om weer verder te kunnen met je leven. Ik werk met opstellingstechnieken, hypno-en regressietherapie, EMDR, ademtechnieken, mindfulness en innerlijk kind.

 Door met aandacht en open wijze naar jezelf te kijken, werk je op een liefdevolle manier aan verdieping van zelfinzicht en bewustzijn. Je brengt verbetering tot stand en geniet van een blijvende persoonlijke ontwikkeling. Daardoor ga je je energiek en evenwichtig voelen. Zo kun je in harmonie worden wie je bent.

Psychodynamische therapie is een therapievorm die energiek, dynamisch en helend werkt.

Het doel van deze therapie is je zo volledig mogelijk ondersteunen in jouw proces, zodat je weer jezelf leert zijn. Je krijgt inzicht in je huidige manier van leven. Je ervaart je grenzen en leert keuzes maken.
Wanneer je zelf keuzes leert maken, kan je je eigen verantwoordelijkheid nemen. Hierdoor ervaar je meer balans in je leven. Je krijgt zelf de regie in handen, waardoor problemen worden opgelost en genezing kan plaatsvinden.

 

Behandeling bij PDS

Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), ook wel bekend als spastische darm, is een veel voorkomende kwaal. De belangrijkste verschijnselen zijn buikpijn, in combinatie met diarree of verstopping, of een afwisseling daarvan. Daarnaast komen tal van andere klachten voor zoals: winderigheid, opboeren, opgeblazen gevoel in de buik en lusteloosheid.

Het maag-darm kanaal is een uiterst gevoelig orgaan. Gevoelig voor prikkels zoals voedsel, maar ook voor spanning en emoties. Iedereen heeft wel eens buikpijn of diarree gehad vlak voor een spannende gebeurtenis, zoals een examen. Mensen met prikkelbare darmen hebben een overgevoelig maag-darm kanaal. Bij inwendig onderzoek worden er echter geen afwijkingen gevonden.

Bij het ontstaan en voortduren van de klachten spelen meerdere factoren een rol. Zoals een familiare aanleg, bepaalde dieetfactoren, een doorgemaakte buikgriep, sommige karaktereigenschappen en stress in de thuissituatie of op het werk.

Medicijnen en dieetadviezen helpen vaak onvoldoende. “U moet er maar mee leren leven,” is soms het devies.

Effectieve behandeling met hypnotherapie

Uit wetenschappelijk onderzoek sinds 1980 en in de praktijk blijkt dat behandeling met hypnotherapie bij PDS wél helpt. Het behandelprogramma  ‘Darm Management bij PDS’,  gebaseerd op hypnotherapie, wordt sinds 1996 met succes in Nederland toegepast.

De meeste mensen ervaren door de behandeling een sterke vermindering van de klachten of ze verdwijnen helemaal.

Vergoeding mogelijk via de aanvullende verzekering van de zorgverzekeraar.

 

Ik ben verbonden aan de Academie voor Psychodynamica als supervisor en docent.