opstellingen

Herken je dit?

• Bepaalde patronen in je leven herhalen zich (het loopt steeds mis op je werk, met je financiën of in je liefdesleven).
• Je hebt bepaalde plannen met je leven waar op de een of andere manier altijd weer iets tussenkomt.
• Je hebt last van angsten, onzekerheden of gezondheidsproblemen.
Een opstelling kan jou helpen
• Je krijgt te zien wat het is dat jou blokkeert, waar je angsten en onzekerheden vandaan komen.
• Die blokkades kun je ter plekke verwerken en oplossen.
• De energie kan weer gaan stromen en je zult anders in het leven gaan staan.

Opstellingen- vanuit de ‘systeemgedachte’

In ons leven lopen we tegen diverse problemen aan, die soms onoplosbaar lijken. Vaak gaat het om problemen die in onze jeugd zijn ontstaan en voortkomen uit een diepere laag patronen en overtuigingen die al vele generaties in de familie aanwezig zijn. Dat kunnen problemen zijn die te maken hebben met emotionele beleving, omgaan met relaties, geld, werk, gezondheid enzovoort.

De plek die je inneemt in een familie werkt hier heel diep op in. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van hele oude schuld, schaamte, boosheid of angstgevoelens die helemaal niet van jou zijn en je ervan weerhouden om liefdevolle relaties aan te gaan, of je eigen levensdoel niet kunnen/willen vervullen. Je bent onderdeel van een familiesysteem en dat kan je tijdens een opstelling in beeld brengen.

De hele wereld om ons heen bestaat uit systemen. Een gezin is zo´n systeem, de afdeling waar je werkt, of je lichaam waarin de verschillende organen samenwerken. Elk systeem streeft naar stabiliteit en evenwicht. Dat kan je bereiken door het doen van een opstelling.
Tijdens een opstelling hoef je dus niet met je familie bezig te zijn. Je kunt ook een bepaalde ziekte, je werk of een bepaald thema zoals verlatingsangst, depressie of stress centraal stellen.

Hoe werkt een opstelling?

De vraagsteller brengt een probleem in. Dan kiest zij ( of hij ) personen uit het publiek die de gekozen elementen ( je oudste broer, je teamleider, je stress, etc.) gaan representeren en stelt deze representanten op in de ruimte. Vanuit deze weergave gaat Karin als begeleider aan het werk met deze opstelling. Zij ondervraagt de representanten, plaatst deze op andere posities en vraagt hen bepaalde zinnen tegen andere representanten uit te spreken. Op deze manier worden onbewuste patronen en blokkades zichtbaar en wordt hierin daadwerkelijk verandering gebracht.

Effect

Door een opstellingen kun je inzicht krijgen in die oude patronen en overtuigingen. Er komt ruimte om de overgenomen verantwoordelijkheid of gevoelens als angst, schuld, verdriet, boosheid enzovoort terug te geven aan de vorige generaties, of de plek waar het hoort, zodat je je eigen plek in kunt nemen en je eigen leven kunt gaan leiden.

Opstellingen werken op een diep zielsniveau waardoor het heel bevrijdend kan zijn. Ook voor de representanten hebben de familieopstellingen een verhelderend effect, omdat ze altijd actief betrokken zijn bij wat er in de groep gebeurt.

We werken in een groep van zes tot acht deelnemers. Als deelnemer kun je een probleem inbrengen,9801-opstel-onder maar ook als representant aanwezig zijn. Je wordt dan opgesteld in de opstellingen van de inbrenger.

Er wordt gewerkt met familieopstellingen volgens Hellinger en met het opstellen van het verlangen.
Als je wel graag ergens aan wil werken, maar dat liever niet in een groep wil doen dan is en individuele afspraak ook mogelijk.

Wanneer, zie agenda.

Graag tot ziens op een bijzondere bijeenkomst.

Klik Hier Om U Online Aan Te Melden!