Misschien heb je seksuele ervaringen gehad die niet gezond voor je zijn geweest, of heb je het gevoel dat er iets is gebeurd, maar is het nog verborgen. In ons onderbewuste zijn al onze ervaringen opgeslagen en van daaruit gaan we reageren. Wanneer je je afgesloten voelt, niet vrij, verkrampt of zelfs angstig, kan dat een overlevingsreactie zijn op eerdere ervaringen. Je beschermt jezelf, maar de situatie waarin de ervaring is opgedaan is mogelijk allang voorbij. 

Gevoelens van vertwijfeling en miskenning horen er allemaal bij. Erkenning van wat je overkomen is, dat is de eerste stap naar heling. Er is vaak angst voor afkeuring of om niet geloofd te worden. Je doet dit proces in de eerste instantie voor jezelf, zodat je jezelf niet meer in de steek laat.

Wil je onbezorgde liefde ervaren?
Je natuurlijk, open en vrij voelen?

3-Daagse workshop ‘Weer vrij in mijn lijf’

Workshop: weer vrij in mijn lijf

Ervaar je dit?

Je voelt je niet vrij in seksualiteit.
Je hebt je gevoelens afgesloten.
Je ervaart weerstand of angst.
Bij toenadering verkrampt je lichaam.
Je voelt je verdooft.

Tijdens de workshop ‘weer vrij in mijn lijf’, ga je laagje voor laagje door de pijn van de opgedane ervaring heen. De emoties die je misschien al zo lang vastgehouden hebt, mogen vrijkomen. Je mag een veilige bedding gaan vinden in jezelf. Nadat je de pijn helemaal toegelaten hebt, ervaar je nieuwe energie. Je bent vrij om seksualiteit opnieuw te ontdekken. Je kan je hart openen en van daaruit de verbinding met je seksualiteit weer aangaan.

Wanneer?

De workshop “Weer vrij in mijn lijf” wordt gehouden op

  • 22 & 23 maart 2024 ( workshop )
  • 26 april 2024 ( terugkomdag )

Investering in jezelf: 425 euro (voor in totaal 3 dagen) incl. lunch


Wat kun je van de workshop verwachten?

  • We gaan op zoek naar je bewuste en onbewuste ervaringen.
  • Daar gaan we doorheen, hoe moeilijk dat soms ook is. 
  • Het is de eerste stap naar heling.
  • Die wordt gevolgd door een stap naar meer energie.
  • Met als uiteindelijk doel: zonder schuldgevoelens herontdekken van je seksualiteit.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is speciaal voor vrouwen met negatieve ervaringen op het gebied van grensoverschrijdend gedrag. Ook wie seksueel misbruik, incest, verkrachting of een andere negatieve ervaring op seksueel gebied heeft meegemaakt is van harte welkom om deze workshop te volgen. Het wordt door voorgaande deelnemers als zeer helend ervaren om met andere vrouwen dit proces aan te gaan.

Opstellingsmethode Franz Ruppert

Tijdens de workshop maken we gebruik van de opstellingsmethode van Franz Ruppert. Dr. Franz Ruppert is docent psychologie aan een hogeschool in München en werkzaam als vrijgevestigd psychotherapeut. Hij ontwikkelde de traumaverwerkingsmethode opstellingen. Het doel van traumatherapie is de ontwikkeling van een gezonde autonomie, die mensen in staat stelt zelfverantwoordelijk en liefdevol te leven.

Karin volgde de training van Franz Ruppert via officieel gecertificeerde experts en woonde meerdere seminars van Franz Ruppert bij. Hierdoor is Karin zeer ervaren met deze methode en kan zij ook jou helpen om je trauma te verwerken.

Jouw overlevingsdeel houd je weg bij je oorspronkelijke pijn. Je moest jezelf beschermen. Dit overlevingsdeel is wat ons in het nu, het huidige leven het meest in de weg zit. Door weer het contact aan te gaan met je gekwetste deel, je pijn weer aan te kijken en toe te laten, opent jouw deur naar je gezonde deel. Je ware zelf. Je ware zelf kan vanuit het hart weer de verbinding aangaan met de gezonde seksualiteit.

Neem voor meer informatie contact op.