Ben je op zoek naar een psycholoog in Gelderland of de Achterhoek zonder wachtlijst? Dan ben je bij Karin Gescher (Praktijk Manasha) aan het juiste adres.

In een uitnodigende en vriendelijke setting krijg je de ruimte om in harmonie te worden wie je bent. Als je je lichamelijk of emotioneel niet in orde voelt dan kan ik je helpen. 

Ik kan je helpen om weer dichtbij jezelf te komen als dat niet meer lukt door ervaringen uit het verleden. Ik ben een gediplomeerd Psychodynamisch therapeut en geef je tijdens de gesprekken en workshops handvaten, zodat je daarna weer zelfstandig verder kan.

Als je geblokkeerd bent, kan je niet vrij en energiek in het leven staan. Je wordt geremd in het leven van je verlangen.

Psychodynamisch therapeut helpt je om krachtig als een boom te worden
Psychodynamisch Therapeut Karin Gescher

Ik ben Karin, jouw coach en therapeut

Mijn benadering als therapeut is persoonlijk en gericht op jouw hulpvraag. Ik werk vanuit de psychodynamische therapie en coaching. Daarbij gaan we niet alleen praten over maar ook werken aan jouw probleem. Hierbij worden verschillende technieken ingezet die jou laten voelen en ervaren wat jouw innerlijke dynamiek van gevoelens en gedachten is.

Als het nodig is, gaan we samen kijken naar de oorzaak van het probleem (wat vaak in jouw verleden ligt). Het doel is om weer in je kracht te leren staan en jouw kwaliteiten te gebruiken om weer verder te kunnen met je leven. Ik werk met opstellingstechnieken, hypno-en regressietherapie, EMDR, ademtechnieken, mindfulness en innerlijk kind.  Door met aandacht en open wijze naar jezelf te kijken, werk je op een liefdevolle manier aan verdieping van zelfinzicht en bewustzijn. Je brengt verbetering tot stand en geniet van een blijvende persoonlijke ontwikkeling. Daardoor ga je je energiek en evenwichtig voelen. Zo kun je in harmonie worden wie je bent.

Het doel van deze therapie is je zo volledig mogelijk ondersteunen in jouw proces, zodat je weer jezelf leert zijn. Je krijgt inzicht in je huidige manier van leven. Je ervaart je grenzen en leert keuzes maken.
Wanneer je zelf keuzes leert maken, kan je je eigen verantwoordelijkheid nemen. Hierdoor ervaar je meer balans in je leven. Je krijgt zelf de regie in handen, waardoor problemen worden opgelost en genezing kan plaatsvinden.

Wat is Psychodynamische therapie?

Psychodynamische therapie is een therapievorm waarin de meest effectieve technieken uit diverse therapieën gebruikt worden. Tijdens de sessies worden jouw gedachten, gevoelens en ideeën op een dynamische manier, dus actief en continu, in beweging gezet. Door intensieve gesprekken en technieken kun je o.a. je oude overlevingsstrategieën en gewoonten afleggen. Karin, als therapeut, activeert jou om zelf oplossingen te zoeken die goed bij je passen.

Herken jij jezelf in het volgende?

Wanneer je je in onderstaande gevoelens herkend, dan is psychodynamische therapie een uitstekende manier om aan jezelf te werken.

  • Je bent erg gevoelig voor geluiden, geuren en/of licht
  • Je voelt sfeer en de behoeftes van andere mensen goed aan
  • Je hebt een nare (of traumatische) ervaring meegemaakt, waar je erg emotioneel van kunt worden wanneer je eraan terug denkt
  • Jouw onzekerheden belemmeren je in het dagelijks leven
  • Je hebt last van angsten
  • Je voelt je lusteloos, futloos en moe
  • Je bent bang om te presenteren of om te falen
  • Je voelt je constant gestrest en gespannen
  • Je vervalt in dezelfde patronen
  • De sleur is een beetje in jouw relatie gekomen, of jullie leven langs elkaar heen
Wil je niet wachten? Psychodynamisch Therapeut zonder wachtlijst

Psychodynamische therapie is een therapievorm die energiek, dynamisch en helend werkt.